29 Nisan 2024 Pazartesi / 20 Şevval 1445
Türkçe  |  English
“Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” H.Ş.
Haberler

Akademik Gelişim Programı Sona Erdi

Kur’an ve Tefsir Akademisi’nin Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin Halkalı yerleşkesinde düzenlediği Akademik Gelişim Programı (AGP - 3), değerlendirme oturumu ve kapanış programının ardından sona erdi.

_2039163072017_


Kur'an ve Tefsir Akademisi, genç akademisyenlerin akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hem Tefsir Anabilim dalı hem de Temel İslam Bilimleri bölümünde yer alan diğer Anabilim dallarına yönelik Akademik Gelişim Programı düzenledi.

 

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı yerleşkesinde düzenlenen 15 günlük paket program halindeki Akademik Gelişim Programı, 1 Temmuz 2017 ile 16 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

 

İnternet, sosyal medya ve broşürlerle duyurulan programa, yeni kurulmuş ve akademik imkanların yetersiz olduğu bölgelere öncelik verilerek 25 farklı üniversiteden olmak üzere Tefsir Anabilim Dalı ve Temel İslam Bilimleri alanından toplam 43 kişinin kabulü sağlanmıştı.

 

Lisansüstü eğitim aşamasındaki akademisyenlere yönelik olarak eğitim ve danışmanlık hizmeti veren programda, lisansüstü eğitim aşamasındaki akademisyenlerin akademik etkinliğini geliştirecek bir içeriğe sahip 150 saatlik paket program halindeki teorik ve pratik eğitimler verildi. Ayrıca tecrübe ve bilgi paylaşımı için farklı alanlardaki akademisyenlerin yanı sıra lisansüstü öğrencilerin kütüphane ve bilimsel kurumlarla buluşturulması sağlandı. Eğitim programlarına ek olarak lisansüstü tez aşamasındaki akademisyenlerin akademik rehberlik ihtiyaçlarını karşılamak üzere fiili danışmanlık hizmetleri büyük bir başarı ve özveriyle gerçekleştirildi.

 

Akademik Gelişim Programı’na katılan genç akademisyenler değerlendirme oturumunda bilimsel ve eleştirel bakış açısı kazanma, akademik çalışma disiplini oluşturma, motivasyon ve süreklilik kazanma, akademik yazım ve sunum yeteneklerini geliştirme, teknolojiyi kullanım becerilerini ilerletme, yeni yaklaşım ve yöntemler hakkında farkındalık elde etme, literatüre hakimiyeti sağlama ve problemlerle yüzleşme gibi daha pek çok konuda programdan son derece istifade ettiklerini ve programın devam etmesi hususundaki temennilerini ifade ettiler.

 

Değerlendirme oturumu sonunda AGP 2017-3 katılımcılar, minnet ve şükranlarını ifade etmek üzere programı düzenleyen ve koordine eden Prof. Dr. Bilal Gökkır (İstanbul Üniversitesi), Prof. Dr. Necmettin Gökkır (İstanbul Üniversitesi), Prof. Dr. Ömer Kara (Atatürk Üniversitesi), Doç. Dr. Muhammed Abay (Marmara Üniversitesi) ve Osman Acun’a (İYV Genel Müdür Yardımcısı) hediye takdiminde bulundular.




▪ Günün Hadisi Şerifi
Resulullah (sa) buyurdular ki: "İnsanlara merhametli olmayana Allah Teala merhamet etmez." Tirmizi, Birr 16, (1923)
▪ Haberler
▪ Hızlı Erişim
İlim Yayma Vakfı, Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan bir vakıftır.
Mavigen Digital Agency