29 Mart 2024 Cuma / 19 Ramazan 1445
Türkçe  |  English
“Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” H.Ş.
Haberler

Akademik Gelişim Programı’nın 6. Konuğu: Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir

Kur’an ve Tefsir Akademisi, Akademik Gelişim Programı’nda (2017-3) İstanbul Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir’i konuk etti.

_2048433072017_

Türkiye'deki Temel İslam Bilimleri ve Tefsir alanında yapılacak lisansüstü çalışmaların kalitesini artırmaya katkı sağlamak ve genç akademisyenlere danışmanlık yapmak amacıyla hazırlanan programa Türkiye’nin çeşitli illerinden 25 farklı üniversiteden 43 genç akademisyen adayı programa devam etmektedir.


İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin Halkalı’daki merkezinde icra edilen programın altıncı konuğu İstanbul Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir idi. Prof. Dr. Özdemir, genç akademisyenlere Arap Dili ve Belagatı’nın tarihi gelişimi ve bugünkü durumunu aktarırken, bu alanda araştırma yapma metot ve teknikleri hakkında tecrübelerini paylaştı.

▪ Günün Hadisi Şerifi
Resulullah (sa)'dan ateşe insanları en çok atan şeyin ne olduğu soruldu: "Ağız ve ferc!" buyurdular. En ziyade neyin insanları cennete soktuğundan sordular: "Allah'a takva ve güzel ahlak!" buyurdular. Tirmizi, Birr 62, (2005)
▪ Haberler
▪ Hızlı Erişim
İlim Yayma Vakfı, Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan bir vakıftır.
Mavigen Digital Agency