25 Nisan 2024 Perşembe / 16 Şevval 1445
Türkçe  |  English
“Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” H.Ş.
Haberler

Akademik Gelişim Programı’nın 4. Konuğu: Doç. Dr. Ahmet Hamdi Furat

Kur’an ve Tefsir Akademisi, Akademik Gelişim Programı’nda (2017-3) İstanbul Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölümü İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Hamdi Furat’ı konuk etti.

_210383072017_

Türkiye'deki Temel İslam Bilimleri ve Tefsir alanında yapılacak lisansüstü çalışmaların kalitesini artırmaya katkı sağlamak ve genç akademisyenlere danışmanlık yapmak amacıyla hazırlanan programa Türkiye’nin çeşitli illerinden 25 farklı üniversiteden 43 genç akademisyen adayı programa devam etmektedir.

 

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin Halkalı’daki merkezinde icra edilen programın dördüncü konuğu İstanbul Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölümü İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Hamdi Furat idi. Doç. Dr. Furat, genç akademisyenleri Fıkıh ilminin tarihi ve gelişimi hakkında bilgilendirdi. Ayrıca akademik metinler üzerinde çalışırken Fıkıh kaynaklarından nasıl faydalanacağına dair tecrübelerini paylaştı.

▪ Günün Hadisi Şerifi
Resulullah (sa) buyurdular ki: "Sizin hakkınızda en ziyade korktuğum şey, zenginlik hırsı ile karınlarınızın ve ferçlerinizin şehvetleri bir de fitnelerin şaşırtmalarıdır." [Rezin tahric etmiştir. (Hadis Ahmed İbnu Hanbel'in Müsned'inde gelmiştir. 4, 420, 423] Rezin
▪ Haberler
▪ Hızlı Erişim
İlim Yayma Vakfı, Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan bir vakıftır.
Mavigen Digital Agency