24 Nisan 2024 Çarşamba / 15 Şevval 1445
Türkçe  |  English
“Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” H.Ş.
Haberler

Akademik Gelişim Programı’nın 3. Konuğu: Prof. Dr. Cağfer Karadaş

Kur’an ve Tefsir Akademisi, Akademik Gelişim Programı’nda (2017-3) Uludağ Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Kelam Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cağfer Karadaş’ı konuk etti.

_215113072017_

Türkiye'deki Temel İslam Bilimleri ve Tefsir alanında yapılacak lisansüstü çalışmaların kalitesini artırmaya katkı sağlamak ve genç akademisyenlere danışmanlık yapmak amacıyla hazırlanan programa Türkiye’nin çeşitli illerinden 25 farklı üniversiteden 43 genç akademisyen adayı programa devam etmektedir.


İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin Halkalı’daki merkezinde icra edilen programın üçüncü konuğu Uludağ Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Kelam Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cağfer Karadaş oldu. Prof. Dr. Karadaş, genç akademisyenlere Kelam Tarihi ve literatürüne dair başarılı bir seminer verdi. Çağdaş problemlerimizin çözümü için kelamî bakış açısının gerekliğinin altını çizdi.



▪ Günün Hadisi Şerifi
Resulullah (sa) buyurdular ki: Kim bana çeneleri ile bacakları arasındaki şeyler hususunda garanti verirse, ben de ona cennet hususunda garanti veririm." Buhari, Rikak 23, Hudud 19; Tirmizi, Zühd 61, (2410)
▪ Haberler
▪ Hızlı Erişim
İlim Yayma Vakfı, Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan bir vakıftır.
Mavigen Digital Agency